Τι είναι η ιστοσελίδα;

Ιστοσελίδα (αγγλικάweb page) είναι ένα είδος εγγράφου του παγκόσμιου ιστού (WWW) που περιλαμβάνει πληροφορίες με την μορφή κειμένου, υπερκειμένου, εικόνας, βίντεο και ήχου.

Πολλές ιστοσελίδες μαζί συνθέτουν έναν ιστότοπο (εναλλακτικές ονομασίες: ιστοχώρος ή δικτυακός τόπος, αγγλ. web site ή Internet site). Οι σελίδες ενός ιστοτόπου εμφανίζονται κάτω από το ίδιο όνομα χώρου (domain) π.χ. microsoft.com. Οι ιστοσελίδες αλληλοσυνδέονται και μπορεί ο χρήστης να μεταβεί από τη μία στην άλλη κάνοντας «κλικ», επιλέγοντας δηλαδή συνδέσμους που υπάρχουν στο κείμενο ή στις φωτογραφίες της ιστοσελίδας. Οι σύνδεσμοι προς άλλες σελίδες εμφανίζονται συνήθως υπογραμμισμένοι και με μπλε χρώμα για να είναι γρήγορα ξεκάθαρο στον επισκέπτη ότι πρόκειται για σύνδεσμο προς άλλη ιστοσελίδα, χωρίς όμως πάντα να είναι αυτό απαραίτητο.

Η κατασκευή ιστοσελίδων είναι κάτι που μπορεί να γίνει πολύ εύκολα με προγράμματα που κυκλοφορούν ελεύθερα, αλλά υπάρχουν και αυτοματοποιημένοι μηχανισμοί κατασκευής ιστοσελίδων που επιτρέπουν σε απλούς χρήστες να δημιουργήσουν εύκολα και γρήγορα προσωπικές ή και εμπορικές ιστοσελίδες. Από την άλλη μεριά υπάρχουν και πολλές εταιρίες, που εξειδικεύονται στη δημιουργία ελκυστικών και λειτουργικών ιστοσελίδων που έχουν σαν στόχο να οδηγήσουν τους επισκέπτες στην αγορά κάποιου προϊόντος, στην επικοινωνία με τον ιδιοκτήτη του ιστοτόπου ή απλά στο ανέβασμα του εταιρικού προφίλ μιας επιχείρησης.

 

πηγή: wikipedia.org

 

Είναι δόκιμο να κατασκευάσω μόνος μου την ιστοσελίδα μου;

Για να απαντήσουμε σε αυτό, θα πρέπει να αναλυθούν μερικά από τα πιο κρίσιμα σημεία που αφορούν το σχεδιασμό ιστοσελίδων.

1. Γνώριζε Ποιος Είσαι

Πρώτον, θα χρειαστεί να μάθετε ποιος είστε, τι μπορείτε να κάνετε, και ποια είναι τα όριά σας σε αυτό. Τι εννοούμε με αυτό είναι απλό. Έχετε δημιουργήσει ποτέ ή κατασκευάσατε μια ιστοσελίδα μόνος σας στο παρελθόν; Έχετε επαρκώς μεγάλη εμπειρία είτε σε κώδικα είτε σε σχεδιασμό ώστε να σας μεταφέρει με ασφάλεια σε περιοχές που θα αντιμετωπίσετε την αμφιβολία του πώς να επιτύχετε ένα στόχο; Μπορείτε χρησιμοποιώντας μόνο τα δικά σας εργαλεία και τις δεξιότητες, να ολοκληρώσετε τη δημιουργία της ιστοσελίδας αυτής σε εύθετο χρόνο; Με άλλα λόγια, πρέπει να κάνετε μια σοβαρή συζήτηση με τον εαυτό σας σχετικά με το τι είστε ικανοί. Η οικοδόμηση ενός δικτυακού τόπου από το μηδέν χωρίς εμπειρία μπορεί να είναι μια πραγματικά άγρια βόλτα, αλλά είναι εφικτό. Που μας οδηγεί στο επόμενο σημείο:

2. Γνώριζε Το Χρονικό Πλαίσιο

Ας το παραδεχτούμε: Αν είστε ένας έξυπνος άνθρωπος με κάποια ήδη γνώση τεχνολογίας, μπορείτε να μάθετε πώς να δημιουργήσετε τη δική σας ιστοσελίδα. Θα μπορούσατε όμως να το κάνετε μέσα σε λίγες εβδομάδες; Πιθανώς όχι. Ωστόσο, εάν έχετε ένα ή δύο χρόνια μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία, και καμία πίεση για να το τελειώσετε νωρίτερα, δοκιμάστε το !

3. Γνώριζε Το Μπάτζετ

Τι είδους χρήματα πρέπει να δαπανήσετε για να μετατρέψετε την ιδέα σας για μια ιστοσελίδα σε μια ψηφιακή πραγματικότητα; Αν η απάντηση είναι, «Όχι πολλά," τότε θα μπορούσατε να εξοικονομήσετε αρκετά χρήματα δημιουργώντας την ιστοσελίδα μόνος σας. Σίγουρα, ίσως χρειαστεί περισσότερος χρόνος και πιθανόν να σας βγουν τα μάτια μέχρι το τέλος της ιστορίας. Αλλά αν τα χρήματα είναι το κύριο μέλημά σας, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος. Ωστόσο, αν τα χρήματα δεν είναι το κύριο μέλημά σας, να αναθέστε σε κάποιον άλλο να κάνει τη δουλειά για σας. Θα το πετύχει γρήγορα, και με τέτοιο τρόπο που θα κάνει τα προσχέδια της ιστοσελίδας σας να πάρουν ζωντάνια και μορφή. Αν τα χρήματα δεν είναι θέμα, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Χρηματοδοτήστε την ιδέα σας και καρπωθείτε τα οφέλη.

 

πηγή: websitehosting.com

Με πολυετή εμπειρία και τεχνογνωσία, σας προσκαλούμε να χτίσουμε μαζί την ιστοσελίδα που έχετε στο μυαλό σας.

Είτε είναι προσωπικό blog, είτε το προφίλ της εταιρείας σας, είτε είναι κάποιο ηλεκτρονικό κατάστημα, είμαστε εδώ για να αναλάβουμε πλήρως όλο το project με υπευθυνότητα και συνέπεια.

Μερικές συμβουλές

Η ιστοσελίδα πρέπει να είναι όσο γίνεται  πιο διαφορετική, ιδιαίτερη και ελκυστική σε σχέση με όσες παρόμοιες λειτουργούν στο διαδίκτυο. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να αιχμαλωτίσουμε στα πρώτα δευτερόλεπτα τον επισκέπτη πριν την εγκαταλείψει για να συνεχίσει την περιήγηση του 'σερφάροντας'. Όσο τραβηγμένο κι αν ακούγεται, ο μέσος όρος παραμονής ενός επισκέπτη σε μια σελίδα πριν την εγκαταλείψει είναι 10 δευτερόλεπτα, και την απόφαση για να την εγκαταλείψει την έχει πάρει στα μισά. Πρέπει λοιπόν αυτά τα πρώτα δευτερόλεπτα να πείσουμε τον επισκέπτη να μείνει, να συνεχίσει την ανάγνωση των πληροφοριών που του παρέχει η σελίδα μας, και κυρίως, να αλληλεπιδράσει μαζί της. Αυτό επιτυγχάνεται με μια σειρά τεχνικών και μεθόδων τύπου 'marketing' επιδρώντας στην ψυχολογία και στο υποσυνείδητο του επισκέπτη.

Κύριο ρόλο παίζει η εμφάνιση πρώτα, γι αυτό μια ιστοσελίδα πρέπει να είναι εμφανίσιμη, καλοφτιαγμένη, με γλυκά χρώματα και χωρίς υπερβολές.

Μετά παίζουν ρόλο οι πληροφορίες που θέλουμε να δώσουμε στον επισκέπτη και το πόσο εύκολα μπορεί να τις διακρίνει. Εμείς προτείνουμε τη μινιμάλ γραμμή, όχι περιττά λόγια, υλικό και φωτό που ζαλίζουν τον επισκέπτη και του δημιουργούν μια αίσθηση κορεσμού και δυσφορίας. Λίγα και καλά. Αν θελήσει περισσότερα θα τα βρει.

Αυτό μας φέρνει και στο τρίτο, που είναι η σωστή δομή, η οργάνωση των παρεχόμενων πληροφοριών. Θα πρέπει να είναι έτσι δεμένες μεταξύ τους, ώστε να τις βρίσκει εύκολα ο επισκέπτης ακολουθώντας μια λογική σειρά στη δομή. Για παράδειγμα, για να βρείτε το τηλέφωνο ή το email στην παρούσα ιστοσελίδα, προφανώς θα πατήσετε στο μενού το 'ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ'. Είναι πολύ σημαντικό όλες οι πληροφορίες που θέλουμε να δώσουμε να οργανωθούν σωστά και να σερβιριστούν την κατάλληλη στιγμή και ΟΧΙ ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ. Είναι σαν να τρώμε ταυτόχρονα πρώτο πιάτο, γεύμα και γλυκό.

Καταλήγοντας, η εργασία που εκπονείται κατά τον σχεδιασμό και την κατασκευή της ιστοσελίδας είναι αρκετά πολύπλοκη, χρονοβόρα και απαιτεί ακρίβεια και ρεαλισμό. Είμαστε απόλυτα βέβαιοι πως θα φέρουμε με επιτυχία εις πέρας το έργο αυτό, μέσα στο συμφωνηθέν χρονοδιάγραμμα. Η εμπιστοσύνη σας αποτελεί για μας τιμή και ταυτόχρονα δέσμευση για ένα άριστο αποτέλεσμα.

 

WebCreations team by ΔΙΠΛΟ ΚΛΙΚ

Go to top